BALI (prospect music) er et musikprojekt for psykisk udviklingshæmmede. Det blev startet i september 2001 som et selvstændigt kulturprojekt under Odense Kommune. I januar 2003 kunne BALI etablere sig som en permanent del af Kulturhuset Rytterkasernen i Odense.

I BALI arbejder en fast gruppe af otte deltagere og en projektleder på fuld tid med musik. Det er et slags forskningsprojekt, hvor der dagligt eksperimenteres med musikalske temaer på et stort udvalg af musikinstrumenter. Musikernes egne ideer og initiativer er den vigtigste grobund for al musikalsk aktivitet, både når det gælder egne tekster og kompositioner af fx. popsange, og når gruppen mere utraditionelt udfolder sig i frie improvisationer på diverse akustiske musikinstrumenter.

IMG_9916

BALI har allerede igennem talrige koncerter, på festivaler og en stor international musikkongres i Tyskland kunnet vise, at de ikke bare arbejder professionelt, men at deres musik på mange måder er nyskabende og opsigtsvækkende. Det har gruppen endda haft lejlighed til at vise på den anden side af kloden, da de sidste efterår var på en 14 dages Japanturné.
Musikken favner vidt, fra velklingende pop-rock numre over instrumentale improvisationer til en slags World Music, hvor gruppen til lejligheden har allieret sig med den kendte afrikanske musiker Basiru Suso.
Bali har allerede udgivet fem CD’er (se Diskografien) og er godt i gang med en ny.

Hent materiale om BALI

Se en video om BALI

Læs BALI's oprindelige projektoplæg